Гіпсокартон кріпиться за допомогою профілів, що представляють собою металеві полоси, а отже саме від надійності та міцності профілю для гіпсокартону залежить і надійність всієї гіпсокартонної конструкції.
Профіль для гіпсокартону використовують в тих випадках коли потрібно швидко та якісно зробити ремонт, зробити рівними стіни або стелю. Працювати з гіпсокартонними профілями та гіпсокартоном досить просто. Сама технологія використання профілю досить зручна і не вимагає затрати значних сил. Каркас за допомогою елементів для кріплення монтується на несучу поверхню, а вже до нього прикручуються за допомогою саморізів плити гіпсокартону. Сфер застосувань металевого профілю досить багато. Так його використовують для виготовлення найрізноманітніших як за конструкторськими, так і за своїми призначеннями каркасів, для монтування перегородок, ніш, створення облицювань стін та підвісних багаторівневих стель. Є декілька видів профілів для гіпсокартону і кожен з них розрізняється в залежності від свого призначення.
В основному використовується профіль двох основних типорозмірів:
D – для формування плоскості, на якій буде закріплений гипсокартон (менший);
W– для побудови загального каркаса стіни (більший). 
Окрім цього для кожного типорозміру передбачені варіанти профілю як опорний (С) і направляє (U). Варіантом той, що направляє є простішій варіант П-образного профілю з гладкими стінками, в нього вставляється торцем профіль опорний. Опорний профіль на додаток до П-образної форми має спеціальну ребристість, виконану пресуванням для придбання більшої жорсткості на вигин. 
В результаті:
CD — розмір 60*27 мм основний несучий  елемент каркасу;
 UD — розмір 28*27 мм направляюча для закріплення профілю CD;
CW — розмір 50*50, 50*75, 50*100 мм профіль для формування каркасу стіни;
UW — розмір 50*40, 75*40, 100*40 мм направляюча  для профілю CW. 

Для побудови простої перегородки шириною 50, 75, 100 мм використовується лише профіль CW і UW. Для ширших стін використовується профіль CD і UD, при цьому вмонтовується по дві направляючих на кожну сторону стінки на необхідній відстані. 
Для закріплення профілю в каркас знадобитися підвіс прямий  і з’єднувач універсальний (краб). Для закріплення всього каркасу до основних стін потрібні пластикові дюбелі з ударними саморізами.
Використання гіпсокартонних металевих профілів на сьогоднішній день значно полегшує монтажні роботи гіпсокартону. Наявність великого вибору видів та типів профілів дозволяє якнайоптимальніше виконати необхідні роботи.